Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Kdo mě zná, ten je má :-)

Prodám bednu Rive XT 411

19.12.2015 Feeder, Trvalý odkaz








EDIT: Bedna je prodaná

Novému majiteli přeji, ať jej ta plavačka chytne :-)

 

Poslední tři závodní sezóny jsem odchytal s bednou od společnosti Rive, konkrétně se jednalo o model XT 411. Ještě dnes si vzpomínám na dilema, které jsem tehdy při výběru nové bedny měl: http://feedrovana.mrk.cz/?arch=2012-9

 Již tehdy jsem se nebyl schopen rozhodnout, zda pořídit robustní a absolutně stabilní Colmic One, nebo dát raději přednost elegantní a mistrně promyšlené bedně od Rive. Nakonec jsem dal přednost právě Rive: http://feedrovana.mrk.cz/?arch=2012-12

 Zpětně vzato musím konstatovat, že se jednalo o dobrou volbu s jedním otazníkem. Za tři roky společného soužití si mě Rive získala svojí promyšleností, funkčností a propracovaností detailů. Zpětně si troufnu tvrdit, že pro potřeby feederového závodníka doposud nikdo nic lepšího nevymyslel.

 Má to ale jeden háček. Celková konstrukce Rive je poněkud subtilní, cílem bylo zcela jistě dosažení co nejmenší váhy a snadné transportovatelnosti, což se nepochybně povedlo. Problém je ale v tom, že vyšší váhové kategorie, kam se řadí i moje maličkost, sedačku Rive XT 411 znatelně přetěžují. To se bohužel projevuje na jejím zrychleném opotřebení.

 Nejrychleji se zatížení projevilo v místech utahovaní výsuvných nohou, zajišťovací šrouby se výrazně otlačily do materiálu nohy, což je nepříjemné a to přesto, že se jedná o záležitost víceméně estetickou.

 V druhém roce používání došlo i k popraskání koženkového materiálu horního sedáku, nejedná se o problém funkční, nicméně u sedačky v této cenové kategorii by se něco takového rozhodně stávat nemělo.

 Třetí problém se na sedačce projevil letos zjara, kdy došlo k přelomení šroubu, který drží výsuvnou podlážku. Přelomený šroub bohužel vytrhl i část plastu v němž byl uchycen.

 Sezóna se slibně rozbíhala a jeden závodní víkend navazoval na druhý. V daný moment jsem byl postaven do situace zda opravovat stávající bednu, koupit novou, nebo chytat z křesílka. Vzhledem k tomu, že novou bednu nikdo neměl na skladě, na chytání z bedny jsem si zvykl a v křesílku se o závodech necítím dobře, rozhodl jsem se opravit stávající Rive.

 Původně se mělo jednat o opravu pouze provizorní, ale nakonec jsem provedl důkladné vyztužení všech čtyř bodů v nichž je podlážka k bedně uchycena. Výsledná oprava se ukázala natolik zdařilou, že jsem s Rive bez problémů odchytal celou sezonu 2015.

 Pro rok 2016 jsem se ale rozhodl pořídit sedačku novou a vzhledem k tomu, že se mi podařilo získat za zajímavé peníze Preston Space Station XSII, budu v příštím roce používat právě ji.

 Moje starší závodní sedačka Rive XT 411 je proto na prodej. Jedná se o plně funkční bednu, nicméně za uplynulé tři sezony se mi ji podařilo značně zhuntovat. Nejzávažnější trable jsem popsal výše, další estetické poškození nebránící používání popíšu po telefonu. 

Kupní cenu jsem proto stanovil adekvátně nízko vzhledem k míře opotřebení. Bedna může ještě řadu let sloužit, nicméně důrazně upozorňuji, že není vhodná pro dlouhodobého zatěžování váhou výrazně přesahující  100 kg J

 Bednu prodávám včetně základního příslušenství s kterým jsem ji i zakoupil, tj. kufr, držák na vezírek a plato. Navíc je doplněno jedno 3 cm patro.