Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Kdo mě zná, ten je má :-)

Bedna Rive konečně dorazila


Poté, co se našemu DKM teamu podařilo s velkou dávkou štěstí postoupit do první ligy LRU feeder, jsem začal uvažovat o obměně a rozšíření mého rybářského nádobíčka. Pruty Shimano Antares zůstávají i pro další rok, ale pro Labské chytání jsem je ještě doplnil o heavy feedry od Daiwy. Portfolio navijáků je v zásadě stále vyhovující, jenom jsem neodolal výprodejům a přikoupil dalšího TwinPowera. No a původní bedna Sona už slouží novému (doufám, že spokojenému) majiteli.

Já se po dlouhém vybírání a testování rozhodl pro závodní klasiku značky Rive. Ve hře byl ještě Colmic One, ale pro Rive nakonec rozhodla lehkost, propracovanost detailů a doporučení lidí, kteří mají s Rive dlouhodobou zkušenost – díky Jirko.  

Z cenových důvodů jsem nakonec vyloučil elegantní XT451 a spokojil se s výprodejovým modelem XT 411. Základ mi připadá v zásadě stejný a ušetřené korunky jsem raději dal za originální transportní systém, který je až dekadentně drahý, ale technicky je jedním slovem skvělý.

S výjimkou originálního velkého kufru, plata a transportního systému jsem bednu zakoupil bez dalšího příslušenství. Vše potřebné použiji ze staré bedny, kde jsem používal příslušenství Preston.  Stačí jenom zaměnit černé konektory pro Sonu, za zelené vhodné pro Rive D25. Mají to ti kluci anglický chytře vymyšlené :-)

Zatím jsem byl bednu vyzkoušet jenom párkrát, ale první dojmy jsou hodně pozitivní. Bedna je lehká a přitom hodně stabilní, lze ji velmi rychle sestavit a kulaté nohy neomezují nastavení příslušenství. Celkově je vidět, že Rive při jejím vývoji hodně přemýšlelo a testovalo. Velmi se mi například líbí to, že přihrádek je tak akorát, aby bedna pobrala vše potřebné a přitom zůstala lehká. Vyjímatelný velký kufr, lze krásně naplnit krmítky a nosit jej zvlášť. A pokud rám Rive v budoucnu nekapituluje pod zatížením mou nekonfekční postavou, tak by XT 411 mohla splňovat vše, co feedrař od bedny potřebuje.

Komentář ke článku (4)